Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Ως πότε ο ΣΕΠΕ Χανίων θα παραπαίει;





Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
μετά την επίσημη ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ σχετικά με τη δικαστική διεκδίκηση των καταργηθέντων επιδομάτων εορτών και αδείας, συνίστατο από την έγκριτο νομικό της ΑΔΕΔΥ την άσκηση αγωγής μέχρι τον χρόνο δημοσιεύσεως της αποφάσεως της Ολομέλειας. Στο διοικητικό συμβούλιο της 21 Ιανουαρίου, έγινε ανάλογη συζήτηση. Ως παράταξη επιμείναμε ότι θα πρέπει ο σύλλογος να συναποφασίσει τον/την νομικό που θα αναλάμβανε την κατάθεση των αγωγών και τη δικαστική διεκδίκηση σε δεύτερο χρόνο των δώρων και των επιδομάτων αδείας για τους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας του Ν. Χανίων. 
 
Καταψηφίσαμε την απολογητική και ταυτόχρονα καταγγελτική ανακοίνωση της 29ης Ιανουαρίου η οποία είχε μοναδικό στόχο να γίνει η Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τις παρατάξεις της ΕΑΚ και της ΑΣΕ που την υπερψήφισαν. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο 4ο επιχείρημα συγκάλυψης της απραξίας τους << τα μέλη του ΔΣ πρέπει να προστατεύονται από τέτοιου είδους κινδύνους και σε αυτό συμφώνησαν πλήρως οι τρεις από τις παρατάξεις που ήταν παρούσες στη συνεδρίαση, ενώ η τέταρτη δεν εξέφρασε επιπλέον αντιρρήσεις>>. Τόσο η ΕΑΚ όσο και η ΑΣΕ αναγνώρισαν ότι η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών, ως η τέταρτη παράταξη, είχε δίκιο στο σκεπτικό της αλλά μειοψήφησε κατά τη διαδικασία. 
 
Ως συνδικαλιστικός χώρος σεβόμαστε και αναγνωρίζουμε όλες τις διαδικασίες οι οποίες καταγράφονται και προσδιορίζονται στο καταστατικό του συλλόγου. Επιδιώκοντας ο γραφών να καταλογίσει περαιτέρω ευθύνες αναφέρει ότι δεν εκφράστηκαν επιπλέον αντιρρήσεις εννοώντας ότι μια παράταξη που μειοψηφεί δε θα πρέπει να αποδέχεται το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο συνενοχή στην κατασταλτική επιχειρηματολογία της ισοπεδωτικής αριστερίστικης λογικής τους.

Καταψηφίσαμε, την λογική απαγγελίας ευθυνών και χαρακτηρισμών στην οποία έχει επιδοθεί αυτή τη διετία η φυλλοροούσα παράταξη της ΕΑΚ. Αρνηθήκαμε να στηλιτεύσουμε, την κατά συνείδηση ανακοίνωση μέλος του ΣΕΠΕ Χανίων το οποίο προχώρησε σε κοινοποίηση ενημερωτικού σημειώματος και πρότεινε νομικούς συμβούλους έπειτα από την επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου μας, με ημερομηνία 22 Ιανουαρίου και αρ. Πρωτ. 8 όπου γράφονταν, <<παρά το γεγονός ότι κατατέθηκε αντίστοιχη πρόταση να μην προτείνουμε συγκεκριμένο δικηγόρο>>.

Συνάδελφοι,
οι πλειοψηφούσες παρατάξεις ΕΑΚ και ΑΣΕ χέρι χέρι έχουν αναγάγει σε επουσιώδη όλα τα μείζονα θέματα που επιδέχονται λύσης και παρέμβασης. Την ίδια στάση κράτησαν και στο αίτημα μας τόσο για την συνεργασία με εργατολόγο όσο και με συγκεκριμένο δικηγόρο τα όποια βάλαμε και συζητήθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο της 27ης Νοεμβρίου. Στην επιχειρηματολογία μας ότι: α) οι συνάδελφοι που πρόκειται το επόμενο διάστημα να βγουν στη σύνταξη πρέπει να ενημερωθούν αλλά και β) οι συνάδελφοι αυτοί στήριξαν με τις συνδρομές τους τόσα χρόνια την λειτουργία του συλλόγου, ο αντίλογος ήταν ότι ο σύλλογος δεν έχει τη δυνατότητα να ξοδέψει 30ευρώ ανταποδοτικά για τους συναδέλφους αυτούς.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Μαυρογεννάκης Γιώργος
Τσαλαπάκης Αντώνης