Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Απάντηση στις συκοφαντίες σχετικά με την απεργία στις 17 Απρίλη

 



Έπειτα από δύο ανακοινώσεις της ΑΣΕ Χανίων σχετικά με τη στάση μας όσο αφορά την Απεργία στις 17 Απριλίου οφείλουμε να δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση στους εκπαιδευτικούς.

Στην Εκτάκτη Γενική Συνέλευση στις 28 Μάρτη ως παράταξη καταθέσαμε και εμείς την πρόταση για 48ωρη απεργία .

Στην Ολομέλεια των Προέδρων την 1η Απρίλη μεταφέραμε το κλίμα και την απόφαση της Συνέλευσης των Χανίων για επακήρυξη της Απεργίας Αποχής αλλά και για 48 ωρη Απεργία από την ΑΔΕΔΥ με την ΓΣΕΕ.


Όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις γνωρίζουν ότι Απεργίες και όχι στάσεις εργασίας κηρύσουν τα δευτεροβάθμια και τα τριτοβάθμια όργανα των εργαζομένων. Τα πρωτοβάθμια όργανα , όπως ο ΣΕΠΕ Χανίων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία έχουν δικαίωμα να κηρύξουν μέχρι 3ωρη στάση εργασίας.


Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, όργανο ανάλογο με τα διοικητικά συμβούλια των Συλλόγων, αφού συνεδρίασε δεν κήρυξε Απεργία για τις 17 Απρίλη αλλά αποφάσισε Απεργία στις 21 Μάη.


Η ΔΟΕ συνεδρίασε μετά την εγκύκλιο τρομοκρατίας Κατσαρού σχετικά με ποινές σε διευθυντές/ντριες και προϊσταμένους/ες  που δεν προχωράνε την ατομική αξιολόγηση. Προτείναμε ο κλάδος να απαντήσει άμεσα με κλαδική Απεργία στις 12 Απρίλη. Η ΑΣΕ που εν αγωνίως επιδιώκει να δημιουργήσει αγωνιστικό προφίλ με συκοφαντίες, δεν ψήφισε την Απεργία αυτή.


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

από την θέση που μας έχετε δώσει συνεχίζουμε να παλεύουμε για εσάς εξετάζοντας και επανεξετάζοντας κάθε φορά τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν σύραμε τους εκπαιδευτικούς των Χανίων σε κομματικές φιέστες του ΚΚΕ όπως αυτή που επιδίωξε η ΑΣΕ να μας σύρει.

Ως παράταξη θα συνεχίσουμε να απαντάμε πολιτικά και να μην κάνουμε πολιτική μέσα στο διοκητικό συμβούλιο του ΣΕΠΕ Χανίων.

Τα μέλη της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Χανίων