Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Παράταση υποβολής αιτήσεων για ίδρυση Τμημάτων Ένταξης

2ο Ενημερωτικό Μαρτίου 
Χανιά, 26 Μαρτίου 2019
Προς : ΔΣ ΣΕΠΕ Χανίων, ΔΟΕ
Κοιν: Όλους τους συναδέλφους

Θέμα: <<Παράταση υποβολής αιτήσεων για ίδρυση Τμημάτων Ένταξης >>

Συνάδελφοι,
την 28η Μαρτίου το Υπουργείο όρισε ως καταληκτική ημερομηνία για κατάθεση των απαραιτήτων δικαιολογητικών για την ίδρυση νέων Τμημάτων Ένταξης. Στο νομό Χανίων οι διαγνώσεις από το ΚΕΣΥ χρόνο με το χρόνο πληθαίνουν κάνοντας επιβεβλημένη την δημιουργία νέων αλλά και την πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό των υπαρχόντων Τμημάτων Ένταξης.

Στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας ενημερωθήκαμε ότι προτείνονται προς δημιουργία 3 Τμήματα Ένταξης (1 Λενταριανά, 1 Μουρνιές, 1 Κέντρο Χανίων) για τα νηπιαγωγεία και 3 Τμήματα Ένταξης (Στέρνες, Ταυρωνίτη, Νιό Χωριό) για τα δημοτικά σχολεία. Σε επικοινωνία που είχαμε με το ΚΕΣΥ Χανίων, στις 26 Μαρτίου, ο αριθμός αιτήσεων προς διάγνωση είναι υπερβολικά μεγάλος και το χρονικό περιθώριο που ορίζεται από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας κάνει την εξέταση τόσων μαθητών ανέφικτη.


Συνάδελφοι,
ως μέλη της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών με ανακοινώσεις μας στο παρελθόν είχαμε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων τόσο για την θεσμοθέτηση της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο νομό https://antonistsalapakis.blogspot.com/2018/04/2.html όσο και για ζητήματα που αφορούν την Ειδική Αγωγή https://antonistsalapakis.blogspot.com/2015/05/blog-post_14.html.

Ζητάμε:
α) από το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου μας να αποστείλει άμεσα αίτημα προς τη ΔΟΕ ώστε να εξασφαλιστεί το χρονικό περιθώριο που κρίνεται απαραίτητο για να ολοκληρωθεί ομαλά η προβλεπόμενη διαδικασία από το ΚΕΣΥ.

β) από το Υπουργείο Παιδείας να δείξει την απαιτούμενη ευαισθησία που αναλογεί στην Ειδική Αγωγή και στους μαθητές ώστε να μπορέσουν να συγκεντρωθούν έγκαιρα τα απαραίτητα έγγραφα για την υποβολή αίτησης δημιουργίας νέων Τμημάτων Ένταξης.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Μαυρογεννάκης Γιώργος
Τσαλαπάκης Αντώνης