Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Ενημερωτικό ΑΠΥΣΠΕ

<<Συνεδριάσεις ΑΠΥΣΠΕ>>

Στις 17 Οκτωβρίου και στις 20 Δεκεμβρίου συμμετείχα στις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης. Τα θέματα που εξέτασε το πρώτο υπηρεσιακό συμβούλιο ήταν: 1) Γνωμοδότηση για την πλήρωση κενής θέσης Μέλους Π.Ο. (Παιδαγωγικής Ομάδας) στο ΚΠΕ Ιεράπετρας-Νεάπολης και κενών θέσεων Αναπληρωτή Υπευθύνου και Μελών Π.Ο. στο ΚΠΕ Ανωγείων. και 2) Γνωμοδότηση για τη χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών σε εκπαιδευτικό πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Στο δεύτερο υπηρεσιακό συμβούλιο συζητήθηκε: 1) Γνωμοδότηση για αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων εκπαιδευτικών του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου και 2) Γνωμοδότηση για αναγνώριση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου.

Στο υπηρεσιακό συμβούλιο της 17ης Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν, σύμφωνα την κείμενη νομοθεσία και χωρίς να υπάρξουν ενστάσεις, όλες οι διαδικασίες για την πλήρωση των κενών θέσεων των μελών των ΚΠΕ ενώ εγκρίθηκε και η μοναδική αίτηση για άδεια άνευ αποδοχών. Στο επόμενο υπηρεσιακό συμβούλιο, αναγνωρίστηκε η συνάφεια μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών εκπαιδευτικού με το αντικείμενο απασχόλησής του, για μισθολογική εξέλιξη. Τέλος, αναγνωρίστηκαν όλες οι προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας (ΣΕΠ) σύμφωνα με την παρ 4α άρθρο 11 του Ν.4354/15 * και την με αριθμ. 2/31029/ΔΕΠ/06-05-2016 (ΑΔΑ:ΩΛ9ΣΗ-0ΝΜ) εφαρμοστική εγκύκλιο, του νέου μισθολογίου, του Γ.Λ.Κ., ο οποίος αναγνωρίζει οποιαδήποτε μορφή προϋπηρεσίας οπουδήποτε στο δημόσιο πλην αυτής που έχει αποκτηθεί με μπλοκάκι.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Τσαλαπάκης Αντώνης

* π4α αρ11 Ν.4354/15 Ως προϋπηρεσία, που αναγνωρίζεται για την εξέλιξη των υπαλλήλων, που υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος ... λαμβάνεται η υπηρεσία που προσφέρεται σε φορείς της παραγράφου 1 του άρθρου 7 των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σχέση εξαρτημένης εργασίας δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου.