Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Τμήματα Υποδοχής δίχως αύριο


Με έκπληξη αντικρίσαμε τον πίνακα με την κατανομή των πιστώσεων σε εκπαιδευτικούς οι οποίοι καλούνται να καλύψουν τα τμήματα υποδοχής-ΖΕΠ  τα οποία πήραν ΦΕΚ την περασμένη εβδομάδα.
Ο παρακάτω πίνακας αφορά την  κατανομή των πιστώσεων μέσω ΕΣΠΑ για τα τμήματα υποδοχής.

Η αρνητική παράδοση για άνιση κατανομή πιστώσεων εις βάρος της Κρήτης  συνεχίζεται και κυρίως εις βάρος των μαθητών με αποδεδειγμένη ανάγκη για υπαγωγή σε τμήμα υποδοχής . Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους.  Τα τμήματα υποδοχής-ΖΕΠ που έχουν  εγκριθεί είναι  62  ενώ  οι πιστώσεις μόλις 27.  Ούτε οι μισές. Σε μια περιφέρεια όπου είναι έντονο το στοιχείο των οικονομικών μεταναστών,  κυρίως σε τουριστικές και μη περιοχές.
 
Αρ. ΦΕΚ 3270/11-10-2016 Ν.Χανίων

Κατανομή πιστώσεων
Απαιτούμε, υπό αυτές τις συνθήκες, από τη ηγεσία του υπουργείου να επανεξετάσει άμεσα το θέμα και να ζητήσει παραπάνω πιστώσεις για την  περιφερειακή διεύθυνση Κρήτης. Είναι απαράδεκτο να μην μπορούμε να καλύψουμε τα τμήματα υποδοχής πού είναι ενεργά τα  τελευταία  χρόνια. Είναι απαράδεκτο να υποστελεχώνονται  σχολικές δομές οι οποίες κρίνονται απαραίτητες από τις διευθύνσεις εκπαιδεύσης των νομών.  Περιμένουμε άμεσες ενέργειες επί του θέματος από το υπουργείο παιδείας.

Ο αιρετός ΑΠΥΣΠΕ ΚΡΗΤΗΣ   Δερμιτζάκης Δημήτρης


Ο  Αν/της αιρετός ΑΠΥΣΠΕ ΚΡΗΤΗΣ  Τσαλαπάκης Αντώνης