Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

1ο Ενημερωτικό Ιουνίου ( Όργανικά κενά – Μισθοδοσία αναπληρωτών Δ0)

 
Το τελευταίο διάστημα και καθώς πλησιάζει η ημερομηνία να ανακοινωθούν οι μεταθέσεις από νομό σε νομό πολλοί συνάδελφοι ρωτούν για τα οργανικά κενά που υπάρχουν στα Χανιά. Καθώς το ΠΥΣΠΕ δεν έχει συνεδριάσει ακόμη για να προσδιορίσει τα οργανικά κενά, μόνο αριθμητικά μπορεί να γίνει μια πρώτη προσέγγιση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΥΣΠΕ, για τα οργανικά κενά, από τις 18-6-2015 και τις μεταθέσεις του 2014-2015 προκύπτει ότι :

Τα οργανικά κενά σε εκπαιδευτικούς ΠΕ 70 θα είναι 115. Από αυτά, 20% είναι σε δυσπρόσιτα, περίπου 57% σε περιαστικά και 22% σε αστικά σχολεία. Για τα Τμήματα Ένταξης και τα Ειδικά σχολεία τα κενά υπολογίζονται σε 28. Από αυτά το 16% είναι σε δυσπρόσιτα, περίπου 46% σε περιαστικά και 37% σε αστικά σχολεία.

Τα οργανικά κενά σε εκπαιδευτικούς ΠΕ 60 θα είναι 44. Από αυτά, 25% είναι σε δυσπρόσιτα, περίπου 13% σε αστικά και 67% σε περιαστικά νηπιαγωγεία. Για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ 61 τα οργανικά παραμένουν όπως και πέρυσι καθώς δεν πραγματοποιήθηκε καμία μετάθεση. Ο συνολικός αριθμός ήταν 9 από τα οποία 3 ήταν σε δυσπρόσιτα και 6 σε αστικά και περιαστικά νηπιαγωγεία του νομού.

Οποιαδήποτε αλλαγή πραγματοποιηθεί στα οργανικά κενά της Ειδικής Αγωγής θα είναι αποτέλεσμα των εισηγήσεων των δ/ντων και προϊσταμένων των σχολείων για σύσταση Τμημάτων Ένταξης.

Στα παραπάνω οργανικά κενά συνυπολογίζονται το 3ο 6/θ Δ.Σ. Κουνουπιδιανών, το 2/θ Δ.Σ. Ροδωπού, το 2ο 6/θ Δ.Σ. Χρυσοπηγής, το 1/θ Ν/Γ Καλαθενών, το 1/θ Ολ. Ν/Γ Καληδωνίας, το 2/θ Ολ. Ν/Γ Καμισιανών, το 1/θ Ολ. Ν/Γ Ροδωπού, το 1/θ Ν/Γ Φρε και το 1/θ Ν/Γ Χώρας Σφακίων τα οποία είναι σε αναστολή λειτουργίας.
 
Τα νεοσυσταθέντα οργανικά κενά* σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων ΠΕ06, ΠΕ11 και ΠΕ16 είναι 16, 1 και 17 αντίστοιχα και αναμένουμε την υπουργική απόφαση που θα ορίσει τις ονομαστικές οργανικές θέσεις για τους συναδέλφους.


Μισθοδοσία αναπληρωτών
Σοβαρό πρόβλημα προέκυψε τις τελευταίες ημέρες με μερίδα αναπληρωτών εκπαιδευτικών οι οποίοι είχαν προσληφθεί πριν από τις 31-12-15 με αναγνωρισμένη 7ετή προϋπηρεσία. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στις 6-5-2016 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι εκπαιδευτικοί δεν θα έπρεπε να τοποθετηθούν στο ΜΚ Δ0. Με οδηγία προς το αρμόδιο τμήμα της Δ/νσης Εκπ/σης οι συνάδελφοι πρέπει να εξαντλήσουν το ΜΚ Ε2 όπως υπαγορεύει το νέο μισθολόγιο.

Σύμφωνα με τη διευκρινιστική εγκύκλιο του Γ.Λ.Κ. αναμένεται να ζητηθεί αναδρομική παρακράτηση από 01-01-2016, για το χρονικό διάστημα των τελευταίων 5 μηνών, της μισθολογικής διαφοράς Δ0-Ε2, από τη μισθοδοσία Ιουνίου των εκπαιδευτικών αυτών. Το ποσό ανέρχεται περίπου στα 90ευρώ μηνιαίως πράγμα που οδηγεί στην εξαΰλωση του μισθού του Ιουνίου για μεγάλη μερίδα εκπαιδευτικών πανελλαδικά. Στα Χανιά υπολογίζονται στους 30 οι εκπαιδευτικοί ΕΣΠΑ και κρατικό προϋπολογισμό οι οποίοι βρίσκονται στη θέση αυτή.

Από το ΔΣ της ΔΟΕ έχει γίνει παρέμβαση προς το Υπουργείο Παιδείας ενώ έχει προγραμματιστεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 17 Ιουνίου.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς


Τσαλαπάκης Αντώνης


*http://www.minedu.gov.gr/grafeio-typoy-kai-dimosion-sxeseon/deltia-typoy/13891-14-08-15-1-686