Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

1ο Ενημερωτικό Απριλίου (Απόφαση ΔΣ για Καταστατική Γεν Συνέλευση)

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Έπειτα από ώριμη σκέψη και συνυπολογίζοντας ότι το καταστατικό του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων έχει να τροποποιηθεί από το 2001 πρότεινα στις 19-3-2015 με αίτησή μου στο ΔΣ του συλλόγου η Γεν Συνέλευση του Μαΐου να προσδιοριστεί στο πλαίσιο που ορίζεται για Καταστατική Γεν Συνέλευση και όχι Τακτική Γεν Συνέλευση.

Παρακάτω σας καταθέτω τις προτάσεις μου όπως κατατέθηκαν και στο ΔΣ του συλλόγου :
1)Αλλαγή του ονόματος του συλλόγου, από Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν Χανίων σε Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης.
2)Άρθρο 18 Σύστημα εκλογών
α)παρ 2 Η εφορευτική επιτροπή ορίζεται από το ΔΣ του συλλόγου.
β)παρ 2 Οι εκλογές του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούνται μαζί με τις εκλογές του συλλόγου και τις εκλογές των αντιπροσώπων της ΔΟΕ κάθε 2 χρόνια
γ)παρ 14 Να συμπληρωθεί: 4 σταυρούς προτίμησης για τη ΔΟΕ και 9 σταυρούς προτίμησης για το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ

Μια συλλογική προσπάθεια, μετά από διεξοδική συζήτηση, με εισήγηση προτεινόμενων αλλαγών από το ΔΣ και από τα μέλη του συλλόγου μας θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα στην Γεν. Συνέλευση του Μαΐου.

Η ονομασία του συλλόγου θα πρέπει να αλλάξει ώστε να συμπεριλάβει και όλους τους άλλους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και μη οι οποίοι εργάζονται στην Α/θμια Εκπαίδευση. Ένας σύλλογος οφείλει να φέρει ξεκάθαρη ονομασία που να συμπεριλαμβάνει το σύνολο των μελών του (δηλ. όλες τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών).

Με έκπληξη διαπίστωσα ότι οι διαδικασίες εκλογής των αντιπροσώπων του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ δεν συμπεριλαμβάνονται στο καταστατικό του συλλόγου. Η άμεση υπαγωγή των διαδικασιών που αφορούν το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, και η εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας σε αυτό, μέσω των εκλεγμένων αντιπροσώπων, απαιτεί την τροποποίηση του καταστατικού.

Τέλος, αν και δεν προτείνεται ως αλλαγή, το ΔΣ θα πρέπει να συμμορφώνεται με τα άρθρα του καταστατικού για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών. Στο ισχύον καταστατικό αναφέρεται ότι τα ονόματα των υποψηφίων καταγράφονται για όλες τις κατηγορίες εκλογής (ΔΣ, Εφ Επ, Ελ Επ και Αντ ΔΟΕ) σε ενιαίο ψηφοδέλτιο ανά παράταξη (Άρθρο 18 παρ13) . Η εκλογική διαδικασία του 2013 όπως και όλες οι διαδικασίες της τελευταίας 10ετίας, όπως δήλωσαν μέλη του ΔΣ, δεν πραγματοποιήθηκαν βάση του άρθρου οπότε και έγινε κατακερματισμός των ψηφοδελτίων σε ΔΣ και αντιπροσώπων ΔΟΕ.
Συνάδελφοι,
Για να προχωρήσουμε σε μια επιτυχημένη Καταστατική Γεν Συνέλευση θα πρέπει όλοι να συμβάλουμε με τις προτάσεις μας, ανεξάρτητα από το βαθμό εμπλοκής μας, στις διαδικασίες του συλλόγου. Για το λόγω αυτό καλώ όλους τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν, να καταθέσουν τις προτάσεις τους είτε ηλεκτρονικά στο mail του συλλόγου daskhan@otenet.gr , είτε στο προσωπικό μου mail. Καλό είναι να μην λησμονούμε ότι η αναγνώριση των διαδικασιών της καταστατικής αλλαγής απαιτεί την ώρα της ψηφοφορίας στην τρίτη επαναληπτική να είναι παρόν το 1/5 των τακτοποιημένων μελών του συλλόγου, ενώ απαιτείται και η πλειοψηφία των 3/4 (άρθρο 16ο), μέτρο που εξαρτάται από τη δική μας συνέπεια και παρουσία.

Το καταστατικό του συλλόγου όπως ισχύει μέχρι σήμερα μπορείτε να το κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.dropbox.com/s/wc20zexhuyp6iae/katastatiko%20sullogou%202001.pdf?dl=0

Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς

Αντώνης Τσαλαπάκης

Ο αντιπρόσωπος στη ΔΟΕ Ν. Χανίων