Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Επιτακτική η διαφάνεια στις διαδικασίες του ΠΥΣΠΕ Χανίων.

                                                  Προς : Αιρετούς ΠΥΣΠΕ Χανίων
                                                  Κοινοποίηση: όλους τους συναδέλφους

Θέμα : «Επιτακτική η διαφάνεια στις διαδικασίες του ΠΥΣΠΕ Χανίων.»

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Αυτές τις μέρες πραγματοποιήθηκαν οι τοποθετήσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών αλλά και όσων είχαν κάνει αίτηση για απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ. Με μεγάλη μου απογοήτευση είδα τους πίνακες να αναρτώνται, στην σελίδα της διεύθυνσης εκπαίδευσης, δίχως την μοριοδότηση των εκπαιδευτικών.

Εύλογα δημιουργείται το ερώτημα αν θέλουμε ή δεν θέλουμε διαφανείς διαδικασίες στο ΠΥΣΠΕ Χανίων. Για το ίδιο ζήτημα τα άλλα δύο ΠΥΣΠΕ της Κρήτης, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, ανάρτησαν τους πίνακες μαζί με την μοριοδότηση των συναδέλφων. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίστηκε η περίπτωση λάθους, πιθανόν από εσφαλμένη μοριοδότηση, δίχως να κινδυνεύει να ανατραπεί μέρος των αποσπάσεων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Δεν αμφισβητώ τις διαδικασίες αλλά επιζητώ την διαφάνεια και όχι την διαιώνιση των πελατειακών σχέσεων. Ερωτήματα θεωρώ ότι συνεχίζουν να πλανώνται στους συναδέλφους χωρίς να δίδεται απάντηση, καθώς κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για το προφανές. Καλώ τους αιρετούς του ΠΥΣΠΕ να ζητούν από την διεύθυνση εκπαίδευσης να αναρτώνται στους εκάστοτε πίνακες τα ονόματα των εκπαιδευτικών και η μοριοδότησή τους.


                              Με συναδερφικούς χαιρετισμούς
Αντώνης Τσαλαπάκης


                                     Ο αντιπρόσωπος στη ΔΟΕ Ν. Χανίων