Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Κανένα δίκιο στους συκοφάντες θρέμματα της άκρα αριστεράς



<<Κανένα δίκιο στους συκοφάντες θρέμματα της άκρα αριστεράς>>

Με έκπληξη διαβάσαμε τα όσα μας καταλογίζει η παράταξη της ΕΑΚ, και συγκεκριμένα τα μέλη τους που βρίσκονται στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας, ο κατεξοχήν δηλ. κομματικός συνδικαλιστικός χώρος που πρόσκεινται στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η λασπολογία, χρόνια και δοκιμασμένη τακτική των μελών τους στο ΔΣ, δεν αλλάζει ειδικά όταν έχει γίνει δεύτερη "φύση" τους. Το εμπεδώσαμε στις εκλογές των αιρετών αλλά και στις εκλογές του Συλλόγου τον περασμένο Ιούνιο. 

Επί της ουσίας όμως, στο 15ο θέμα <<Συμμετοχή στη συγκέντρωση για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα >> της Ημερήσιας Διάταξης στο μπλοκ του Συλλόγου – όπως εστάλη και στα σχολεία (https://sepe-chanion.blogspot.com/2019/09/17.html) παρακολουθώντας, κατά γράμμα, την εισήγηση του Σ. Ρίζου, μέλους του ΔΣ από την ΕΑΚ, δεν αναφέρονται πουθενά Αντιφασιστικές Συγκεντρώσεις. Ο πρόεδρος του Συλλόγου και μέλος της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών, Αντώνης Τσαλαπακης, στηλίτευσε την λογική του καλέσματος χωρίς συγκεκριμένο πλαίσιο. Δεν αρνήθηκε η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών ποτέ ο Σύλλογος να συμμετάσχει σε μια Αντιφασιστική Δράση όταν συνεχίζει να υφίσταται γύρω μας δράση φασιστικών ομάδων. Άλλωστε το έχει αποδείξει η ιστορία πως σε τέτοιες δράσεις είμαστε και θα είμαστε παρόντες. Οι πολιτικοσυνδικαλιστικές δυνάμεις όμως θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές στο τι γράφουν και λένε για να μην τρέφουν, χωρίς να το θέλουν το πιθανότερο, το αυγό του φιδιού στον κόρφο τους. 

Συνάδελφοι,
ο ΣΕΠΕ Χανίων μετά τις αρχαιρεσίες του Ιουνίου άλλαξε σελίδα και προφανώς αυτό ενοχλεί ορισμένους. Το παραμάγαζο του ΑΝΤΑΡΣΥΑ κρίθηκε και ξηλώθηκε με την ψήφο των συναδέλφων μας από την ηγεσία του Συλλόγου. Οι συνάδελφοι αποφάσισαν ο Σύλλογός μας να γίνει πραγματικός σύλλογος εκπαιδευτικών και να πάψει να λειτουργεί ως χώρος αναπαραγωγής της πολιτικής γραμμής του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οποιουδήποτε άλλου κόμματος εντός ή εκτός Βουλής.


Η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π. Ε. από την ιδρυτική διακήρυξή της μέχρι σήμερα παλεύει, και θα συνεχίσει αταλάντευτα στον ίδιο δρόμο, για ένα αυτόνομο συνδικαλιστικό κίνημα έξω από κομματικές γραμμές, αλλά ανοιχτό σε συνεργασίες όλων των δυνάμεων εντός του κλάδου, προς όφελος των συναδέλφων, των μαθητών μας και του δημόσιου σχολείου. Ταυτόχρονα όλες οι δράσεις μας εφορμούνται από αυτή τη θεμελιακή αντίληψη. Όσοι επιζητούν και επιδιώκουν κομματικά σωματεία να ψαχτούν αλλού, εμείς δεν θα τους διευκολύνουμε σε αυτή τους τη λογική και θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντί τους.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Τα μέλη του ΔΣ
Τσαλαπάκης Αντώνης 
Μαυρογεννάκης Γιώργος
Παύλου Γιώργος


ΥΓ. Στον παρακάτω υπερσύνδεσμο θα βρείτε περυσινή ανακοίνωσή μας για <<την ακροδεξιά: Έξω οι φασίστες από τα Σχολεία>>.