Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Ανυπόγραφα προγράμματα δημοτικών σχολείων


Τρεις μήνες έχουν περάσει από την έναρξη των μαθημάτων και ακόμα υπάρχουν σχολικές μονάδες που δεν έχουν υπογεγραμμένο το ωρολόγιο πρόγραμμα λειτουργίας από τους σχολικούς συμβούλους. Όλοι, και οι ίδιοι οι σχολικοί σύμβουλοι*, με αφορμή τις αλλαγές που έφερε η Υπουργική Απόφαση για το Νέο Σχολείο διατυπώσαμε τις ενστάσεις και αντιρρήσεις μας με τα επιχειρήματά μας. Πέρα όμως από αυτή την κατάσταση για την οποία όλοι αγωνιζόμαστε να δοθούν ξεκάθαρες εξηγήσεις από το υπουργείο παιδείας και να αλλάξουν όλα εκείνα στα οποία ο κλάδος είναι αντίθετος, υπάρχει το κομμάτι της της σύννομης λειτουργίας, της συνέπειας και της συνεργασίας.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η στάση των σχολικών συμβούλων ορισμένων περιοχών οι οποίοι δεν έχουν υπογράψει ακόμα τα ωρολόγια προγράμματα των σχολικών μονάδων. Επιπλέον, κάποιοι διευθυντές ανέφεραν ότι δε λαμβάνουν ποτέ πρωτόκολλο αλληλογραφίας, όταν καταθέτουν έγγραφα στα γραφεία των σχολικών συμβούλων. Το ερώτημα είναι, οφείλουν όλοι οι εκπαιδευτικοί να είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους είτε είναι εκπαιδευτικοί της τάξης είτε διευθυντές σχολείων είτε σύμβουλοι και διευθυντές εκπαίδευσης;

Θεωρούμε ότι αν όντως όλα τα παραπάνω ευσταθούν δεν τιμούν κανένα και φυσικά αφήνουν εκτεθειμένους όλους εκείνους τους διευθυντές οι οποίοι, τόσο με τον δικό τους αγώνα όσο και των εκπαιδευτικών της τάξης, λειτουργούν τις σχολικές μας μονάδες. Καλούμε όσους εμπλέκονται να συμβάλλουν με τις ενέργειές τους ώστε να ολοκληρωθούν όσες διαδικασίες βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Μαυρογεννάκης Γιώργος Ειδικός Γραμματέας
Τσαλαπάκης Αντώνης Αν/τής Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ