Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Φτου ξελευθερία για όλους


Από παιδί μεγάλωσα σε μια γειτονιά όπου παιδιά έπαιζαν κρυφτό. Πόσο άλλαξε η γειτονιά...Το κρυφτό έμεινε. Εξελίχθηκε, αγκυλώθηκε και ρίζωσε καλά στην κουλτούρα της γειτονιάς.

Σήμερα ακολουθούμε βερμπαλιστικούς φάρους είτε ακτιβιστές των άκρων με μοναδικό σκοπό να υποτάξουμε την αλήθεια μας, να την κρύψουμε καλά, πίσω από τους θάμνους της γειτονιάς.

Πού μπορεί να κρυφτεί, μέσα σε ένα συνέδριο, η αλήθεια για το Σχολείο;
  • Κάποιος αποφάσισε να την κρύψει πίσω από τις ειδικότητες [Όλα τα μαθήματα των ειδικοτήτων στο Δημοτικό (Φυσική Αγωγή, Μουσική, Πληροφορική, Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή, Ξένες Γλώσσες) να διδάσκονται μόνο από τις αντίστοιχες ειδικότητες. ].
  • Ένας άλλος την έκρυψε πίσω από την σημαία, της απόσυρσης της ΥΑ για το νέο ενιαίο ολοήμερο σχολείο, μόνο και μόνο για να προστατεύσει τα πολιτικά του συμφέροντα και το ΕΑΕΠ.
  • Να και ένας τρίτος πίσω από την ίδια προμετωπίδα, απόσυρση της ΥΑ για το νέο ενιαίο ολοήμερο σχολείο με γνώμονα τη δημιουργική ασάφεια και αντίδραση.

Όλοι χρησιμοποίησαν σαν εναλλακτική κρυψώνα τους μαθητές, εφόσον υπάρξει ο κίνδυνος να αποκαλυφθούν!

Ποιος όμως εντέχνως θα μπει στη διαδικασία αναζήτησης της αλήθειας πίσω από τους τεχνητούς θάμνους της πολιτικής επιβίωσης των παικτών;

Αλήθεια, μπορεί να υπάρξει νικητής σε ένα παιχνίδι που οι κανόνες είναι γραμμένοι σε μια στημένη συντηρητική “κατα παράδοση” αγωνιστική τακτική του κρυφτό;

Πώς να πείσεις, ότι ο αγώνας για ένα δωρεάν Δημόσιο Σχολείο, –ασχέτως με το πώς θα ονομάζεται– που οφείλει να ικανοποιεί τις μορφωτικές και κοινωνικές ανάγκες όλων των μαθητών χωρίς εξαιρέσεις, οφείλει να είναι διαρκής;

Το καλοκαίρι μόλις άρχισε, έχει όμως καλά κρυμμένους πολλούς παίκτες στους γύρω θάμνους. Το κρυφτό όταν τελειώνει έχει έναν μεγάλο χαμένο...το Σχολείο. Μην εφησυχάζεστε λοιπόν!