Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Το θέατρο του παραλόγου από το ΥΠΠΕΘ



 
Χανιά, 29 Φεβρουαρίου 2016 
Προς: ΔΟΕ


Αναστάτωση στην κοινότητα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών έχει προκαλέσει η πληροφορία που αφήνεται να αναπαράγεται από το Υπουργείο Παιδείας, τις τελευταίες ημέρες, για πιθανό μπλοκάρισμα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, χωρίς επιτυχία στον ΑΣΕΠ του 2008, από μελλοντική πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών με πρόσχημα την απόφαση του ΣτΕ.

Κάθε επιλογή του Υπουργού και των συναρμόδιων Υπουργείων ελέγχεται για τη συμβατότητά της με το Σύνταγμα και το κοινοτικό δίκαιο. Με την επίκληση αποφάσεων του ΣτΕ, όπως αφήνεται να ερμηνεύονται αόριστα, ουσιαστικά όσοι εκ των αναπληρωτών συναδέλφων μας δεν είχαν πετύχει σε κάποιον ΑΣΕΠ αυτομάτως θεωρούνται παράνομοι! Παράνομοι εργαζόμενοι του Υπουργείο Παιδείας το οποίο πραγματοποίησε την πρόσληψή τους για κάθε χρονιά από το 2008.   

Κανένα Δικαστήριο δεν μπορεί να προσδιορίζει πολιτικές κατ’ ουσίαν επιλογές ούτε να υποδεικνύει αν θα γίνει γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ ή όχι.

Αν το Υπουργείο θέλει να αλλάξει το νόμο για μόνιμους ή αναπληρωτές μπορεί να το κάνει άνετα και ανά πάσα στιγμή αλλάζοντας τα πάντα. Μόνο ως παραπλανητική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η στάση του, ως νομοθέτης, εφόσον νόμος αλλάζει με νόμο.

Ως οργανωμένο συνδικαλιστικό όργανο στην τελευταία Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ κατά πλειοψηφία αποφασίσαμε ότι η πρόσληψη των αναπληρωτών θα πρέπει να γίνεται με μοναδικό γνώμονα το πτυχίο και την προϋπηρεσία.

Με δεδομένο ότι πολλές φορές στο παρελθόν οι πολιτικοί επέλεξαν να οχυρωθούν συνειδητά πίσω από δήθεν νομικά οχυρά για τους δικούς τους σκοπούς.

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να παρέμβει ώστε να λάβει τέλος το θέατρο του παραλόγου που συνεχίζει να παίζει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Με εκτίμηση
Μαυρογεννάκης Γιώργος (Ειδικός Γραμματέας)
Τσαλαπάκης Αντώνης (Αν. αιρετός ΑΠΥΣΠΕ)